Zamarod Pulao –  Spinach with Rice Recipe

Zamarod Pulao – Spinach with Rice Recipe


Dear friends and fans, welcome to Nooria’s Kitchen I am happy to show you another great recipe today. Due to many requests, I will demonstrate how to make zamarut pulao For this recipe, we need the following ingredients: We will begin with cooking the spinach. To cook the spinach, I will add 1/2 cup or 4 Tbsp of Canola oil in a large cooking pot. I have already washed and dried the spinach and now I am going to fry it with canola oil. I will fry it for about 3 minutes in medium temperature. Now that they are cooked, I will grind them to a smooth texture If you are wondering how I prepared the Beef broth, Here is how: I used a pressure cooker to boil the beef meat with onions, salt, and water for about 10-15 minutes. You can also use chicken as substitute for the beef meat. I will mix part of the chicken broth with the spinach for extra flavor. After about 5 minutes, the spinach has a smooth texture and I can use a strainer to clean up the excess pulp I am using a strainer to filter out the pulp for a finer paste We only need to use the spinach puree as a coloring agent for the pulao If you want to mix the pulp in your pulao , there is no problem with that. I am going to add the remainder of the beef stock into the spinach puree The water is boiling now and I am cooking the rice. I always add salt in the rice for flavor The rice grains are soft now and I can soak the rice Mix the spinach puree with the rice You dont have to use all of it. just use enough to give texture to your rice. Use a skimmer to mix the rice with the spinach paste. Place the beef stock from the broth in the rice and let it steam. Cover the beef meat with rice Add Cumin seeds – as needed Make holes in the rice to ensure its fully cooked and there are no uncooked grains. Close the lid with a cloth and let it steam for 15-20 minutes. Steam in medium temperature In another pan, add 3 Tbsp of canola oil and warm it up to medium temperature and add it to the rice. Steam for another 5 minutes. The rice is now ready for serving In a large serving plate, Separate the meats first and then add the rice Add tomatoes or other vegetables for garnishing. I also have fresh Soya for garnishing Dear friends and fans, This was the recipe for Zamarut Pulao I hope you liked this recipe and take the time to cook it. I will see you in another recipe. Thank you and good bye.

100 thoughts on “Zamarod Pulao – Spinach with Rice Recipe

  1. Salam Alaikum Khwahare Azizam Nooria jan, Mebakhshi ke besyar nawaqt jawab metom …. khaily Aali .Besyar mamnon az zahamatet Tashkur .Allah aj ba famile muhtaramet negait kona . Amin !

  2. Noria jan qand tanx a lot. The only problem with your videos are they are downloading so slow. Plz fix it.

  3. قربان وطن و وطن دارهای با سلیقه 
    خاله جان 
    بسیار خوشمزه معلوم میشه 
    ما مجرد های بیچاره چطور پخته کنیم  
    love AFG

  4. تشکرمادرجان مه کسی استم کی ازفامیل دوراستم توره کیمیبینم مادرجانم بیادم میاید🌹🌷🌺🌸💐🍁🌴🌾🌿🍂🍃🌳🌲🌱🍄🌿🌻🌺🏡💒🏩🎠🎈🎁💝ک

  5. تشکر خیلی خوب آموزش دادید بازبان ساده ولی مفید فقط یک خواهش داشتم که دوپیاز راهم آموزش بدید

  6. تشکر خواهر ارجمند و گرامی مدت ها بود که تهیه زمرد چلو را که چگونه پخته میشود ارزو داشتم با محبت که شما هر نوع غذا را می پزید منحیث یک افغان باعث افتخار ماست صحت و خوشی های شما را از خداوند متعال خواهنم

  7. ماشاالله مادر جان دستیت درد نکونه واغن همیشه از آشپزی شما هم لذت میبرم و هم یاد میگیرم نکته موهیم این است برام وختی من جای میرم آشپزی شماره خیلی نگاه میکونم الا مریض استم بیشتر م در شفاخانه و چند روزی میشه لب به غدا نزدم انشاءالله برم این بار پلوی سبزی جور میکونم تشکور یک جهان سپاس مادری مهربان ژوندی وسیژی الله دی کامیابه لره په هره ارسه کی

  8. سلام دارم خدمت شما خاله نوریه جان عزیز تشکر از غذاهای مزه دارتان

  9. خیر بینی اگر پالک تازه نباشه میشه از پالک یخ زده هم استفاده کرد

  10. تشکر خواهرجانم بسیار خوب من زیادغذاهای مزدارپخته میکنم ازویدویوهای شمایادمیگیرم خیربرکت درسلامتی ایمان وصحت شمابازهم تشکر

  11. سلام خانم نوریه خسته نباشید . تشکر از ویدو های بسیار مقبول وکمک کننده به نسل جوان . یک سوال داشتم در ویدو زرده پلو تان خلال پسته را از کجا خریدین بسیار سبز مقبول معلوم مشد و سوال دوم که پسته یا بادام در وقت دم دادن با برنج رنک خوده تعیر مدهد یعنی زرد یا نصواری مشه علت اش چی است ؟ تشکر در حفظ وامان خداوند باشید .

  12. سلام علیک خواهر عزیز تشکر از زحمات تان باید گفت به جای پالک از رنگ سبز میشه اسفتاده کینم

  13. خواهر عزیز همیش از رهنمای هایتان استفاده شده خیر ببینین و موفق باشین

  14. salam khanom man khaili az ghaza hay afghani khosham miyade va doste daram . va afghani ha ra hame khaili dosteshan daram..moafagh bashide azizam

  15. سلام خاله جان من توی ایران هستم.وتازه با اشپزی شما اشناشدم خداخیرتان بدهد چندین مرتبه ازرسپی های شما درست کردم وبه جرات میتونم.بگم.درجه یک وعالی بودن .دستمریزاد

  16. خاله جان خداقوت.توی ایران به پالک چی میگن.من.نمیدونم.شما چ نوع سبزی رو بکاربردید برای رنگ برنجتون.زمردپلو؟؟

  17. سلام خواهر مهربان اكر كيك روسي تيار كنيد بسيار زياد خوش ميشم

  18. نوريه جان كل سلام يك جهان ممنون امروز زمردبلو تيار كردم براى بار اول بسيار خوب ا مدة بود ممنون تان

  19. سلام خاله جان اگر یک کلایی آشپزی بپوشی یک خانم افغان معلوم میشوید وناگفته نباند خیلی آشپزی خوبی دارید

  20. خواهر عزیزم ممنون از زحمات شما و من ایرانی هستم خیلی از دست پخت شما خوشم میآید بسیار خوشمزه است

  21. I love watching you cook. I am currently with my husband in Canada and am learning how to cook for him from all of your wonderful videos. You remind me of my own mother whenever she tried to teach my then immature self how to cook and I always ran off lol. Watching you cook make me miss her more 😞. I wish I could FaceTime her but she’s old school and doesn’t understand how to use smartphones. Thank you for making these videos ❤️. They make me feel like I’m with her again.

  22. سلام خواهر گلم تشکر از دست پخت مزه دارت امروز منهم پخته میکنم دست شما درد نکنه ممنون 👍

  23. با سلام و خسته نباشید کد بانو ببخشید بی زحمت اگر میشه بگین از چه مارک برنج استفاده می‌کنید یک دنیا ممنون .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *